NL | FR | EN

Behandelingen / Armlift

Armlift / Correctie armen

Door veel af te vallen of gewoon door het ouder worden, verliest de huid van de bovenarmen haar elasticiteit. Dit veroorzaakt overtollige en verslapte huid aan de achterkant van de bovenarm. Sporten kan de armen er weer steviger doen uitzien, maar de verslapping van de huid zal hierdoor niet verbeteren. Met een armlift kan de huid aan de bovenarmen opnieuw opgespannen worden. Als de bovenarmen bovendien te dik zijn, kan tegelijkertijd ook een liposculptuur uitgevoerd worden.

Hoe gebeurt een armlift?

De overtollige huid die aan de binnenzijde van de arm kan vastgenomen worden tussen duim en wijsvinger, wordt weggenomen. Verder wordt de huid mooi opgespannen.  Indien nodig, wordt ook overtollig vet weggezogen.

Litteken

De incisie wordt gemaakt op de minst opvallende plaats, namelijk aan de binnenkant van de bovenarm. De hechting gebeurt onderhuids. Daarna wordt de wondnaad dichtgekleefd.

Verdoving

Door de verfijning van de operatieve techniek en door sterke vooruitgang in de anesthesie de laatste jaren, wordt een armlift onder lichte roesverdoving en plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na de ingreep zal u zich hierdoor veel fitter voelen. Een overnachting in de kliniek is daardoor ook overbodig.

Herstel

U verlaat de kliniek dezelfde dag van de ingreep. Een buisje of drain is niet nodig. Deze ingreep geeft weinig pijn. Eventueel ongemak van de eerste 24 uur wordt bestreden met klassieke pijnstillers als paracetamol en ibuprofen.

U bent ongeveer één week arbeidsonbekwaam. Na een week komt u op controle en wordt het verband vernieuwd. Het litteken is de eerste maanden soms rood en hard. Maar het vervaagt en versoepelt sterk in het daaropvolgende jaar. Uw plastisch chirurg geeft u advies om dit natuurlijke rijpingsproces te versnellen. Het is goed om gedurende de eerste weken het litteken in te masseren met een vette crème (nivea handcrème, dagcrème, amandelolie, een littekenzalf e.a.)

Twee maand na de ingreep wordt het resultaat geëvalueerd aan de hand van de genomen foto’s.

Voorzorgen en veiligheid

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door de plastisch chirurg, die wordt bijgestaan door een professioneel team.
Hoewel een armlift meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord (automatische, herhaaldelijke bloeddrukmetingen, constante zuurstofsaturatie metingen, electrocardiogram) door een anesthesist. Eén of twee gediplomeerde verpleegkundigen maken deel uit van het team. Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor u als patiënt.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken.
Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan de arts (bv. acetylsalicylzuur, aspirine, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.)

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel GSM-nummer van uw plastisch chirurg zodat u zich veilig voelt.

Mogelijke risico’s en verwikkelingen

Wanneer u gezond bent, zijn er nauwelijks risico’s verbonden aan deze ingreep. Infectie komt zelden voor. Een armlift geeft zeer mooie resultaten. U kan met hernieuwd zelfvertrouwen een t-shirt zonder mouwen dragen.

Aanverwante onderwerpen

dijlift
borstlift
facelift
buiklift

Contact

Ingrepen en consultatie (na afspraak)
A.Z. Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
B-1800 Vilvoorde
België
T: +32 (0)2 257 59 74

A.Z. Lokeren
Lepelstraat 2
9160 Lokeren
België
+32 (0)9 340 85 30

Bekijk meer foto's