NL | FR | EN

Behandelingen / Neuscorrectie

Neuscorrectie

De neus staat centraal in het gelaat. Het is dan ook logisch dat de vorm van uw neus in belangrijke mate de uitstraling van uw gezicht bepaalt. Een kleine correctie van de neus kan dan ook uw algemene look sterk veranderen en verfraaien.
Meerdere afwijkingen kunnen bij een neuscorrectie verbeterd worden. Een naar buiten gebogen profiel wordt mooi rechtgemaakt of subtiel naar binnen gebogen. Ook een te plompe neustip kan spitser worden gemaakt. Een te grote neus kan worden verkleind of een scheve neus kan worden rechtgezet.

Elke neuscorrectie wordt afgestemd op de individuele wensen van de patiënt. Tegelijk waakt uw plastisch chirurg erover dat de correctie in mooie harmonie met lichaam en gelaat is. Een ‘operatielook’ wordt zo vermeden.

Techniek

Aan de hand van een close-up foto bespreekt de plastisch chirurg wat mogelijk is en vraagt hij naar uw wensen. Met een inwendig neusonderzoek worden eventuele functionele problemen opgespoord.

Een neusbeen dat te ver uitsteekt krijgt een nieuwe en elegantere curve met de rasp of beitel. Kraakbeen wordt gesculpteerd om bijvoorbeeld de neustip te verfijnen. Een neuscorrectie gebeurt volledig inwendig. De huid van de neus past zich automatisch aan de nieuwe vorm van het neusskelet aan.
 
Tijdens de ingreep kunnen eventuele problemen met de neusademhaling ook worden verholpen. Zo kan bijvoorbeeld een scheef neustussenschot dat de doorgang belemmert, worden rechtgezet. Een te brede inwendige neusschelp kan ook versmald worden.

Litteken

Er is geen litteken omdat de operatie volledig inwendig is. De inwendige hechtingen lossen spontaan op.

Verdoving

Meestal volstaat een plaatselijke verdoving. Aan zenuwachtige patiënten wordt een kortwerkend kalmerend medicijn toegediend. Deze verdoving kan in verscheidene gradaties, tot en met een slaaproesje. Een overnachting in de kliniek is meestal overbodig.

Voorzorgen

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door de plastisch chirurg, die wordt bijgestaan door een professioneel team.

Hoewel een neuscorrectie meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord (automatische, herhaaldelijke bloeddrukmetingen, constante zuurstofsaturatie metingen, electrocardiogram) door een anesthesist. Eén of twee gediplomeerde verpleegkundigen maken deel uit van het team. Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor u als patiënt.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan uw plastisch chirurg (bv. acetylsalicylzuur, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.)

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel GSM-nummer van uw plastisch chirurg zodat u zich veilig voelt.

Herstel

Na de ingreep zijn uw neus en ogen gezwollen en blauw. Dit duurt ongeveer een tiental dagen. Door de lange nawerking van de plaatselijke verdoving voelt u weinig pijn na de operatie. Eventuele latere pijn kan verlicht worden met de klassieke pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen.
Na de ingreep worden tampons of wieken in de neus geplaatst. Dit kan soms vervelend zijn bij het ademen. Na een week worden de wieken uit de neus verwijderd zodat men terug zonder belemmering kan ademen. Tegelijk wordt de beschermende neusspalk verwijderd. U kan dan ook opnieuw aan het werk.

Mogelijke risico’s en verwikkelingen

Wanneer u gezond bent, zijn er nauwelijks risico’s verbonden aan deze ingreep.

Uw plastisch chirurg waakt erover dat de esthetische veranderingen niet té ingrijpend zijn. Het is de bedoeling dat u zich na de ingreep nog herkent.

Aanverwante onderwerpen

kincorrectie
ooglidcorrectie
wenkbrauwcorrectie
facelift

Contact

Ingrepen en consultatie (na afspraak)
A.Z. Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
B-1800 Vilvoorde
België
T: +32 (0)2 257 59 74

A.Z. Lokeren
Lepelstraat 2
9160 Lokeren
België
+32 (0)9 340 85 30

Bekijk meer foto's