NL | FR | EN

Behandelingen / Tepelverkleining

Tepelverkleining

Te grote en uitgerokken tepels kunnen optreden na langdurige borstvoeding, maar ook spontaan ontstaan tijdens de ontwikkeling van de borst tijdens de adolescentie. Meestal gaat dit gepaard met te grote of te slappe borsten. Een borstverkleining of een borstlift zijn dan de oplossing. Maar soms zijn te grote tepels een alleenstaand probleem.

Hoe gebeurt een correctie?

Het teveel aan tepelhof wordt in een cirkelvormige band verwijderd.

Aanverwante onderwerpen

Aanverwante onderwerpen
correctie ingetrokken tepels
borstverkleining
borstlift
littekencorrectie

Verdoving

Door de verfijning van de operatieve techniek wordt een tepelverkleining onder lichte roesverdoving en plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na de ingreep zal u zich hierdoor veel fitter voelen. Een overnachting in de kliniek is daardoor ook overbodig.

Herstel

U verlaat de kliniek dezelfde dag van de ingreep. Deze ingreep geeft weinig pijn. Eventueel ongemak van de eerste 24 uur wordt bestreden met klassieke pijnstillers als paracetamol en ibuprofen.

U kan de dag na de ingreep weer aan het werk. Na een week komt u op controle. Het verband moet een week mooi droog gehouden worden. Twee maand na de ingreep wordt het resultaat geëvalueerd aan de hand van de genomen foto’s.

Voorzorgen en veiligheid

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door de plastisch chirurg, die wordt bijgestaan door een professioneel team.

Hoewel een tepelverkleining meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord (automatische, herhaaldelijke bloeddrukmetingen, constante zuurstofsaturatie metingen, electrocardiogram) door een anesthesist. Eén of twee gediplomeerde verpleegkundigen maken deel uit van het team. Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor u als patiënt.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken.

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan uw plastisch chirurg (bv. acetylsalicylzuur, aspirine, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.)

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel gsm-nummer van uw plastisch chirurg zodat u zich veilig voelt.

Aanverwante onderwerpen

correctie ingetrokken tepels
borstverkleining
borstlift
littekencorrectie

Contact

Ingrepen en consultatie (na afspraak)
A.Z. Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
B-1800 Vilvoorde
België
T: +32 (0)2 257 59 74

A.Z. Lokeren
Lepelstraat 2
9160 Lokeren
België
+32 (0)9 340 85 30