NL | FR | EN

Behandelingen / Kincorrectie

Kincorrectie

De kin en de neus bepalen in belangrijke mate het profiel van een gezicht. Wanneer de onderkin en de hals bijna in elkaar overlopen, kan een kinprothese het zijaanzicht aanzienlijk verfraaien. De kin krijgt meer projectie en de kaaklijn is meer afgelijnd. Bij een kincorrectie kan zowel de grootte als de vorm van de kin worden aangepast.

Soms wordt deze behandeling gecombineerd met een liposculptuur van de hals om de hoek tussen hals en onderkin duidelijk af te lijnen.

Elke kincorrectie wordt afgestemd op de individuele wensen van de patiënt. Tegelijk waakt uw plastisch chirurg erover dat de correctie in mooie harmonie met lichaam en gelaat is.

Techniek

Aan de hand van een close-up foto bespreekt de plastisch chirurg wat mogelijk is en vraagt hij naar uw wensen.
Een kincorrectie wordt meestal uitgevoerd door het inbrengen van een implantaat via de mond. Een andere mogelijkheid om de kin te corrigeren is door een inspuiting met eigen vetweefsel, of lipofilling.

Litteken

Er is geen litteken omdat het implantaat wordt ingebracht via de mond. De inwendige hechtingen lossen spontaan op.

Verdoving

Meestal volstaat een plaatselijke verdoving. Aan zenuwachtige patiënten wordt een kortwerkend kalmerend medicijn toegediend. Deze verdoving kan in verscheidene gradaties, tot en met een slaaproesje.

Voorzorgen

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door de plastisch chirurg, die wordt bijgestaan door een professioneel team.

Hoewel een kincorrectie meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord (automatische, herhaaldelijke bloeddrukmetingen, constante zuurstofsaturatie metingen, electrocardiogram) door een anesthesist. Eén of twee gediplomeerde verpleegkundigen maken deel uit van het team. Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor u als patiënt.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan uw plastisch chirurg (bv. acetylsalicylzuur, aspirine, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.)

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel GSM-nummer van uw plastisch chirurg zodat u zich veilig voelt.

Herstel

Na de ingreep kan uw kin licht gezwollen en blauw zijn. Dit ongemak verdwijnt na enkele dagen. U voelt ook nauwelijks of geen pijn na een kincorrectie.

Omdat de ingreep via de mond gebeurt, moet u geen verband dragen. U kan uw activiteiten dan ook onmiddellijk hervatten.

Voor uw comfort raden wij aan om de eerste dagen na de ingreep lopende voeding te gebruiken. We adviseren ook om de eerste week na de ingreep, regelmatig de mond te ontsmetten met isobetadine-mondspoeling.

Mogelijke risico’s en verwikkelingen

Wanneer u gezond bent, zijn er nauwelijks risico’s verbonden aan deze ingreep. Door de combinatie van antibiotica tijdens de ingreep en ontsmettende mondspoelingen met isobetadine, treedt infectie zelden op.

Uw plastisch chirurg waakt erover dat uw nieuwe profiel in perfecte harmonie is met de rest van het gelaat.

Aanverwante onderwerpen

neuscorrectie

Contact

Ingrepen en consultatie (na afspraak)
A.Z. Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
B-1800 Vilvoorde
België
T: +32 (0)2 257 59 74

A.Z. Lokeren
Lepelstraat 2
9160 Lokeren
België
+32 (0)9 340 85 30

Bekijk meer foto's